Vízi átkelés

2019 június 17.

Nehezített terep. Súly, fegyver, bakancs, és víz..



 

A Magyar Honvédség Vízi átkelés módszertani foglalkozását hajtották végre a MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében szolgálatot teljesítő katonák a szentesi laktanyában, valamint a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj tiszai gyakorlóterén.
A nap Kovács József vezérőrnagy, a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettesének megnyitójával vette kezdetét. Kiemelte, hogy a rendezvény célja, a Bevetési Irány 2009. gyakorlaton bemutatásra kerülő képesség fejlesztése, amely nem más, mint a különböző fegyvernemi és szakcsapatok vízi akadályon történő átkelésére való felkészítés.
A foglalkozás három fő oktatási kérdés köré csoportosult. A vízi átkelés elveinek, majd az átkeléshez használt technikai eszközöknek a megismerése, és az átkelés gyakorlati bemutatása. Három előadás keretében kiképzést kapott a résztvevő állomány a vízi átkelés harcászati, hadműveleti elveiből, az átkelési módokból, a sikeres végrehajtás előfeltételeiről. Feldolgozásra került a vízi átkelésre történő felkészítés és kiképzés folyamata, célirányosan a folyóakadály erőszakos leküzdésére, az átkelési képesség fokozására. A felkészítés rendszerében ezt szolgálta a múlt heti vezetési kiképzés, valamint a vezető és ellenőrző állomány részére levezetésre került foglalkozások. Fontos, hogy a szakállomány pontosan ismerje, és tisztában legyen az átkeléshez használt technikai eszközökkel, azok paramétereivel. Írták a honvedelem.hu cikkében, kereken 10 évvel ezelőtt.
Sokan részt vesztek manapság különböző erőnléti versenyeken, ahol fizikai és mentális kitartás egyaránt szükséges. Ezeken a futamokon sok-sok vizes akadállyal is találkoztok. Gondoljatok csak bele, hogy vízjáró eszköz nélkül, megfelelő magasságú folyón átkelni az airsoft felszerelések súlyaival magatokon milyen lehet.

Találkozzunk a shopban Nyíregyházán!

http://www.airsoftforce.hu/kapcsolat 

Az airsoftforce.hu weboldalon olyan tartalmak, képek találhatók, amelyek airsoft fegyverekkel és azok felhasználásával kapcsolatosan tartalmaznak szakmai infomációkat. A belépéssel elfogadom az oldalon található adatokat.

Elfogadom